Na kulinarnej mapie Warszawy wciąż za mało jest miejsc, w których serwuje się zdrową żywność. Dlatego też tego typu inicjatywy należy doceniać podwójnie i szczególnie. Docenić na pewno należy Green Peas, w którego szyldzie znajdziemy napis „eco bar & coffee”.
Na co możemy liczyć wybierając się do Green Peas? Na zdrowe i bardzo smaczne dania przygotowywane na bazie ekologicznych, certyfikowanych produktów. Na potrawy przygotowywane z naturalnie rosnącego zboża i warzyw. Na potrawy wolne od modyfikacji genetycznych i środków chemicznych. Prawda, że brzmi dobrze? A jeśli dodamy do tego jeszcze atrakcyjne i stosunkowo niewygórowane ceny, to wówczas całość będzie brzmiała jeszcze lepiej.
Do Green Peas warto przyjść zarówno na pyszne naleśniki, tortille, jak również pierogi, tarty i wyśmienite zupy. Warte grzechu jest bez wątpienia razowe spaghetti z wędzonym tofu i pomidorami, a także kotlety orzechowo-dyniowe.
Warto podkreślić, że atutem tego miejsca jest nie tylko pyszne i zdrowe jedzenie, ale także wyjątkowy klimat wnętrza. Z głośników zamiast muzyki płyną odgłosy natury, zwłaszcza ptaków zamieszkujących lasy i łąki. Na ścianach zamiast nic nie znaczących tapet lub naklejek, wiszą tapety ze zdjęciami drzew. Aż chce się rzec – jest sielsko, jest anielsko…
Komu nie polecę lokalu? Na pewno wygodnickim, którzy lubią mieć wszystko podane na tacy pod sam nos. W Green Peas obowiązuje bowiem samoobsługa. Po odbiór dań trzeba pofatygować się osobiście.