Jak kawa do ekspresu będzie najlepsza?

Kto z Was nie lubi rozpocząć dnia bez filiżanki ulubionej małej czarnej? Kawa potrafi szybko postawić na nogi, zapewnić dobre samopoczucie i dodać energii do działania. Pyszny napój o wyjątkowym smaku możemy wypić tylko dzięki dobremu ekspresowi do kawy. Prawdziwym konserwom i miłośnikom kawy polecam ekspres ciśnieniowy. Wiele nowoczesnych modeli posiada zaawansowane rozwiązania. Dobre urządzenie to jednak połowa sukcesu, bo rodzaj kawy również ma wpływ na smak.

źródło: pixabay.pl

źródło: pixabay.pl

Aromat zamknięty w ziarenkach

Do ekspresu ciśnieniowego można wybrać kawę ziarnistą lub świeżo mieloną przed samym parzeniem. Niektóre urządzenia mają wbudowany młynek, zatem porcję ziaren arabiki można zmielić tuż przed przyrządzeniem ulubionej kawy. Automatyczny młynek wbudowany do ekspresu to świetny dodatek, w którym można regulować grubość mielonej kawy i przygotowywać napój w wyjątkowym smaku. Jeżeli chcecie napić się espresso o lekko oleistym smaku, to polecam zakup arabiki jako kawy do ekspresu. Bardziej intensywna w smaku od arabiki jest robusta – to także dobra kawa do ekspresu, która jest zdecydowanie bardziej wyrazista od arabiki. Ma zdecydowany, ostry i nierzadko gorzki smak.

Szybki kawy łyk

Jeżeli wolicie bardziej kremowe cappucino lub smakowite latte od esencjonalnego espresso, to z pewnością zadowoli Was kawa do ekspresu ciśnieniowego w postaci kapsułek (sprawdź). Przygotowani magicznego napoju staje się wyjątkowo proste. Umieszczamy ulubioną kapsułkę w ekspresie, naciskamy przycisk i za pół minuty mamy ulubioną kawę. Kapsułki do ekspresu to bogata gama smakowa produktów od klasycznych smaków kawy po aromaty przypominające czekoladę, karmel i awokado. Inteligentne kapsułki są hermetycznie zamknięte, dzięki temu kawa jest świeża i aromatyczna.

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *